Sommer i balance

For de fleste står sommerferien for døren, og det gør den også for mig.

Det er tid til at drosle ned, komme ned i gear, være sammen med familien og venner, og for mig er sommeren også strand og vand, jordbær, stakkevis af bøger, podcasts i ørene, kold rosé på terrassen, gåture, spontane småture, at se nye steder fyldt med sjæl og smuk natur, små hyggelige loppemarkeder og meget mere.

Ja det kan vist ikke komme bag på nogen at de fleste glæder sig til ferie.

For mig blev forventningens og sommerens glæde engang dog ofte lidt flosset i kanterne, når tiden endelig var inde. For der var andre end mig der havde forventninger til sommer og ferie, og det var dengang jeg levede et antenneliv.

Antenneliv siger du måske. Hvad er nu det? Jo, det var dengang jeg ikke levede mit liv med udgangspunkt i mig, og i mine behov. Jeg levede mit liv ud fra andres forventninger, og ud fra hvad jeg troede de forventede af mig.

Det var sindssygt opslidende. Det var hårdt, og jeg blev irriteret og sur, og gik sådan lidt og småvrissede hele tiden over at jeg gik og knoklede for at alle skulle have det godt og have en fed ferie, men hvor var der egentlig plads til mig og det jeg gerne ville…

Måske du kender det? Du ræser rundt og laver mad x mange i løbet af dagen til din familie, du løber efter dem med en bøtte solcreme, støvsuger endnu engang fordi terrassedøren har stået åben hele dagen og ungerne er løbet ud og ind med både sand og græs og våde fødder, du vasker tøj til den store guldmedalje, og det hele foregår i det hele taget på alle andres præmisser end dine.

Så her kommer mine tips til en ferie, hvor du kan have dig selv med hele vejen.

1. Som modtager af nyhedsbrevet har jeg tidligere introduceret dig for badekarsteorien. Du ved, det der med at fylde dit badekar med netop dine behov (ikke behag ;-)), så dit badekar kan flyde over med og af lækkerhed, så der er masser af overskud og energi til det du gerne vil og til de andre i familien (men husk, at de har deres eget badekar, og at de som udgangspunkt selv er ansvarlige for at fylde det). Det er top vigtigt, også i ferien, ellers bliver du drænet

2. Husk at sige ja tak til det du gerne vil, men også nej tak til det du ikke vil. På den måde holder du på dit overskud, men du lærer også dine børn, at det er okay at sige nej til noget eller nogle.

3. Snup dig et bevidst åndehul i løbet af dagen, gerne flere gange i løbet af dagen. Det kan være en gåtur alene, en kop kaffe i solen, dybe vejrtrækninger mens du går på bare tæer i græsset, mediter, løb en tur, tag en lur, mulighederne er mange

4. Og husk – det er ikke vigtigt at alt er perfekt. Det er ikke vigtigt med rene gulve, en perfekt menu hver dag, om græsset bliver slået i dag eller i morgen, eller hvad du nu synes der kommer i vejen for DIN sommer. Nyd det nu, sug sommeren og din familie til dig, elsk og husk kærligheden – både til dig selv og din familie.

Jeg har enkelte ledige tider i juli, så tøv ikke med at skrive em sms eller en mail til mig, så finder vi en tid sammen.

Og hvis nu du synes at det dog er forfærdelig egoistisk det hele, med at tage udgangspunkt i sig selv og egne behov og så videre, så kunne det være at du skulle bruge lidt af din sommer på mit nyeste onlinekursus om skyggearbejde.

Skyggearbejde er én af de ting der har taget mig allerlængst – tilbage til mig og min kerne, og som har bragt mere ro, balance og glæde ind i mit liv og i mine relationer. Jeg kan på det varmeste anbefale dig at gå i gang med det. Du finder det lige her: https://conniolesen2.simplero.com/purchase/130604-Skyggekursus

Tilbage er bare at ønske dig en smuk og dejlig sommer

Altid fra hjertet
Conni