Essentielle olier

 

 

 

Den allerførste gang jeg duftede til en flaske lavendel fra doTERRA, var jeg solgt og nærmest lykkelig. I dag er de en del af min hverdagslykke og også en stor del af min klinik.

Derfor var det også en naturlig forlængelse af min begejstring at dele olierne og deres egenskaber, og derfra var der ikke langt til at jeg selv blev forhandler af olierne.

 

Jeg ville elske at dele olierne med dig også.

 

 

                                          

 

 

Så lad dig inspirere her på siden af oliernes magiske verden, og hvis du føler dig kaldet til at gå i gang med olierne, så skriv en sms til mig, og jeg hjælper dig i gang.

Det kan være overvældende, især i starten, for hvad skal du starte ud med? Det kan jeg også hjælpe dig med, så tøv ikke med at tage fat i mig.

Hvis du har mod på selv at gå i gang, så starter du her 

 

 

Hvad er essentielle olier

 

Essentielle olier er det samme som æteriske olier. De essentielle olier kommer fra naturen og udvindes af

 

 

 • Barken
 • Bladene
 • Skrællen fra fx citrusfrugter
 • Stænglen
 • Blomsten

 

Alle de essentielle olier har deres egen kemiske formel, og er helt unikke hver især. Essentielle olier er brugt igennem mange hundrede år i historien, og bruges i dag i mange skønhedsprodukter, parfumer, og er også mere og mere brugt i forbindelse med sundhed og velvære.

I Frankrig har de essentielle olier som en del af deres sortiment på apoteket og i bl.a. Tyskland og USA bruges de af praktiserende læger og på hospitaler som supplement til anden medicin.

Der bliver forsket mere og mere i de essentielle olier, og man ved blandt andet i dag at Rosmarin har en god effekt på hjernetræthed og hukommelse og kan forebygge alzheimers. Ligesom det er alment kendt, at Lavendel fremmer en god søvn og giver ro.

 

 

 

 

Hvordan virker essentielle olier?

 

Duften af de essentielle olier virker direkte ind på det limbiske system i hjernen. Det limbiske system har stor betydning for vores hukommelse og følelser. Amygdala som er en del af det limbiske system har betydning for bearbejdning af følelser.

En bestemt duft, fx Wild orange, kan lynhurtigt minde dig om jul, og dermed ændres din stemning på et splitsekund, så du pludselig bliver varm om hjertet, mærker dyb glæde eller hvad du nu forbinder med jul.

Og det vil altså sige at du, bare ved at dufte til en olie, kan ændre din energi og dine følelser. Ret fedt ikke?

Jeg bruger olierne som selvkærlig nydelse og selvomsorg på daglig basis. Olierne kan mindske uro og tankemylder, støtte dig i en bedre søvn og hvis du er stresset.

Looper du i negative tankemønstre, kan olierne hjælpe dig med at træde ud af dette.

Med doTERRA kan du skabe en kemifri hverdag ved at udskifte din normale rengøringsartikler samt shampoo, sæbe m.m. med de naturlige og kemifrie produkter fra doTERRA

 

 

Hvordan bruger jeg essentielle olier

 

Du kan bruge olierne på flere forskellige måder. Du kan dufte til dem, påføre dem huden eller indtage dem (på nær Wintergreen og Deep Blue – de har sikkerhedslåg fordi de netop ikke må indtages)

 

 

Duft

 

Jeg elsker at diffuse olierne. Det gør jeg ved at komme de dråber jeg har lyst til i en diffuser, en såkaldt koldtvandsforstøver. Her kan du mixe og matche olierne på kryds og tværs som du ønsker eller lade dig inspirere af de mange duffuser blends på nettet, og især på Pinterest er der mange opskrifter til netop dette. Det giver en helt særlig stemning af diffuse olier, og jeg bruger min diffuser dagligt.

Du kan også komme en dråbe i hænderne og indånde, eller indånde dem direkte fra flasken.

Duften går lynhurtigt i det limbiske system og skaber en forandring i din hjerne.

 

 

Påfør olierne huden

 

doTERRAS olier kan også bruges på kroppen. Jeg fortynder stort set altid mine med en bæreolie eller creme. På den måde fordamper de ikke så hurtigt, og så elsker jeg bare at spice min natcreme op med lækre olier, at komme lavendel i håndsæben, rosmarin i håret og i min mascara for længere vipper og meget mere.

Vær opmærksom på ikke at komme citrusolierne på huden i solskin, da du så kan blive forbrændt. Jeg bruger Lemon et par gange om ugen som en peeling i min natcreme, og undgår på den måde disponering i solen.

 

 

Olierne kan indtages

 

 

Da olierne fra doTERRA er af høj kvalitet, kan disse med fordel indtages, eller bruges i din madlavning.

Jeg elsker at starte dagen med lemon i et glas vand og bruger generelt alle citrusolierne i vand eller i danskvand. Peppermint er god om eftermiddagen, hvis du er lidt træt – blot en dråbe på tungen, eller fx Spearmint på tandbørsten.

 Vær opmærksom på at olierne ikke kommer i kontakt med plastik, så brug en drikkedunk af metal til formålet.

 

Hvorfor doTERRA?

 

 

Jeg anvender personligt kun olierne fra doTERRA. Det gør jeg fordi jeg udelukkende ønsker at bruge olier der er 100% rene, og som jeg med god samvittighed både kan indtage og smøre på kroppen.

 

 

Når doTERRAs olier er 100 % rene betyder det at der kun er den æteriske olie i, og intet andet. Der er ikke tilsat parfume, de er ikke fortyndede, der er ingen alkohol i eller andet der kan forstyrre effekt og duft.

 

Det betyder også at olierne fra doTERRA er dyrere end andre olier, og prisen afhænger bl.a. af hvor meget der skal til fra den enkelte plante, træ, frugt eller blomst.

 

Til 5 ml. Rose, skal der fx bruges 15.000 rosenhoveder. Og 1 enkelt dråber peppermint, svarer til 28 kopper pepermynte-te.

 

Alle olier fra doTERRA bliver hver i sær kvalitetstestet af et uvildigt firma efter GMP standarter.

 

doTERRAs olier kommer fra planter og træer som dyrkes i deres naturlige miljø, og doTERRA gør en dyd ud af at støtte de lokale bønder og befolkningen, der hvor olien bor.

 

Over halvdelen af landende som doTERRA henter sin olie fra, betragtes som udvikingslande. Det giver bæredygtige arbejdspladser til landmænd og deres familier. Derudover hjælper doTERRA med at forbedre livskvaliteten for de familier der bor i samfundene og gennem deres Healing hands project, støtter de projekter i følgende påvirkede områder:

 

 

 • Rent vand og sanitet
 • Katastrofehjælp
 • Styrkelse af kvinder
 • Global sundhed
 • Selvhjulpenhed
 • Støtte til børn
 • Bekæmpelse af menneskehandel

 

 

Når alt kommer til alt, så er det et personligt valg, om du bruger det ene eller det andet mærke. Jeg vil dog på det kraftigste fraråde at indtage olier som ikke er 100 % rene.

 

 

Hvordan kommer jeg i gang med essentielle olier?

 

 

Olieverdenen kan være ret overvældende, så hvis ikke du ved hvor du skal starte, kan det være en god ide at booke en gratis samtale hos mig først, så hjælper jeg dig gang. Bare skriv en sms til dig, så finder jeg hurtigt tid til dig.

Hvis du er klar på selv at gå i gang, så følger du bare linket her